Details
Shiitake (200 stuks)
Shiitake of Japanse eikenzwam (Lentinus edodes) groeit, zoals de naam laat vermoeden, op eikenhout. Deze smaakvolle zwam bevat dubbel zoveel eiwitten als de gewone champignon, driemaal zoveel mineralen, ijzer kalk en fosfor, hoge hoeveelheden vit B ( B1, B2, B6, B12 ) en vit D ( vooral D2, ergosterol).
De in de handel aangeboden shiitakes zijn doorgaans afkomstig van substraatteelt. Nochtans zijn de traditioneel op eikenhout gekweekte shiitakes opvallend aromatischer en hebben ze een steviger en sappiger vruchtvlees. Het loont dan ook de moeite om ze zelf te kweken.
Shiitake heeft licht cholesterolverlagende eigenschappen, en bezit een antitumor-factor die in de Japanse gangbare geneeskunde gebruikt wordt. In onze collectie zitten 2 shiitake-strains, P5 en S405, allebei donko-types, meest aangepast aan ons klimaat. De doorgroei duurt 14-16 maanden, maar de productie die daarop volgt strekt zich uit over 4 jaar bij een intensieve en over 8 jaar bij een extensieve manier van kweken.
Verpakking: Mycelium van Shiitake op beukenhouten pluggen in standaard eenheden van 200 stuks.
Extra informatie
Biologisch/biodynamisch | Nee |
---|
SCHRIJF JOUW EIGEN BEOORDELING
Schrijf uw eigen beoordeling
Beschrijving
Details
Shiitake (200 stuks)
Shiitake of Japanse eikenzwam (Lentinus edodes) groeit, zoals de naam laat vermoeden, op eikenhout. Deze smaakvolle zwam bevat dubbel zoveel eiwitten als de gewone champignon, driemaal zoveel mineralen, ijzer kalk en fosfor, hoge hoeveelheden vit B ( B1, B2, B6, B12 ) en vit D ( vooral D2, ergosterol).
De in de handel aangeboden shiitakes zijn doorgaans afkomstig van substraatteelt. Nochtans zijn de traditioneel op eikenhout gekweekte shiitakes opvallend aromatischer en hebben ze een steviger en sappiger vruchtvlees. Het loont dan ook de moeite om ze zelf te kweken.
Shiitake heeft licht cholesterolverlagende eigenschappen, en bezit een antitumor-factor die in de Japanse gangbare geneeskunde gebruikt wordt. In onze collectie zitten 2 shiitake-strains, P5 en S405, allebei donko-types, meest aangepast aan ons klimaat. De doorgroei duurt 14-16 maanden, maar de productie die daarop volgt strekt zich uit over 4 jaar bij een intensieve en over 8 jaar bij een extensieve manier van kweken.
Verpakking: Mycelium van Shiitake op beukenhouten pluggen in standaard eenheden van 200 stuks.
Extra informatie
Extra informatie
Biologisch/biodynamisch | Nee |
---|