Details
Wij betrekken onze naakte haver rechtstreeks van de biologische boer Florian Bauer uit Beieren.
Met hun nootachtige smaak passen haverkiemen bijzonder goed bij muesli en salades en natuurlijk ook bij vele andere gerechten.
Naakte haver bevat meer vitamine B1 dan gepelde haver en is bijzonder rijk aan eiwitten, vitamines en mineralen. Het vetgehalte ligt tussen 7 en 10%. De vetzuren die het bevat bestaan voor 40% uit onverzadigd linolzuur.
Haver is de enige graansoort die saponine bevat, waardoor het bijzonder geschikt is voor diabetici.
Belangrijk:
Voor het kweken van verse haverkiemen worden de zaden in het kiemglas niet, zoals bij andere soorten, eerst geweekt, maar alleen met water geschud om ze te bevochtigen. De optimale kiemtemperatuur ligt rond de 18 - 20 graden, na drie dagen kunnen de verse kiemen worden geoogst.
Een kopje zaden levert twee kopjes kiemen op!
Extra informatie
Eén-, twee- of meerjarig | éénjarig |
---|---|
Biologisch/biodynamisch | Biologisch |
SCHRIJF JOUW EIGEN BEOORDELING
Schrijf uw eigen beoordeling
Beschrijving
Details
Wij betrekken onze naakte haver rechtstreeks van de biologische boer Florian Bauer uit Beieren.
Met hun nootachtige smaak passen haverkiemen bijzonder goed bij muesli en salades en natuurlijk ook bij vele andere gerechten.
Naakte haver bevat meer vitamine B1 dan gepelde haver en is bijzonder rijk aan eiwitten, vitamines en mineralen. Het vetgehalte ligt tussen 7 en 10%. De vetzuren die het bevat bestaan voor 40% uit onverzadigd linolzuur.
Haver is de enige graansoort die saponine bevat, waardoor het bijzonder geschikt is voor diabetici.
Belangrijk:
Voor het kweken van verse haverkiemen worden de zaden in het kiemglas niet, zoals bij andere soorten, eerst geweekt, maar alleen met water geschud om ze te bevochtigen. De optimale kiemtemperatuur ligt rond de 18 - 20 graden, na drie dagen kunnen de verse kiemen worden geoogst.
Een kopje zaden levert twee kopjes kiemen op!
Extra informatie
Extra informatie
Eén-, twee- of meerjarig | éénjarig |
---|---|
Biologisch/biodynamisch | Biologisch |