Bloembollen

Biologische bloembollen van Ecobulbs 

Mijnbiotuin verdeelt biologische bloembollen van Ecobulbs ‘t Keerpunt. In 2001 zijn Peter en Annelies Timmerman met hun bloembollenbedrijf omgeschakeld naar biologische teelt. Eerst voor Wim Postema van Hoeve Vertrouwen, een biologisch akkerbouwbedrijf in de kop van Noord Holland. In 2010 hebben zij de productie en de handel van Ecobulbs voor eigen rekening genomen, waarbij ook van vele collega-biotelers biologische bloembollen worden afgenomen om een heel breed aanbod te kunnen leveren. Na het wegvallen van Peter in 2012 is de teelt voortgezet door de oudste zoon Koen Timmerman, de verkoop neemt Annelies voor haar rekening.

Biologische bloembollen van Huiberts

Mijnbiotuin verdeelt biologische bloembollen van Huiberts Biologische Bloembollen te Sint Maartensbrug in Nederland.  In februari 2013 zijn John en Johanna Huiberts begonnen met een meer duurzame bloembollenteelt. Het was hen in de afgelopen jaren duidelijk geworden dat niet alle ziektes en plagen met chemische middelen bestreden kunnen worden. Ziektes bleven steeds weer de kop opsteken. Het werd tijd voor een andere kijk op de bollenteelt. Het begon met een cursus bodembiologie. Hierdoor werd hen duidelijk dat er een betere weg is naar gezonde kwaliteitsproducten. Met de natuur samenwerken in plaats van de natuur bestrijden. Van duurzaam hebben zij de stap gemaakt naar de biologische teelt. Zij zijn gecertificeerd door SKAL en telen nu biologische bloembollen.  Ook werken zijn natuurinclusief, dus tijdens de teelt heeft de natuur al haar voordeel. Vele bijen, vlinders en andere insecten leven op de bollenvelden. Vogels als veldleeuweriken en patrijzen broeden ongestoord tussen de gewassen. Met de aankoop van deze bloembollen ondersteunt u deze positieve manier van bloembollenteelt.  Biologische bloemebollen zijn een aanwinst voor al het leven in uw tuin.

We bieden je een ruime keuze aan van tulpen, narcissen, krokussen, sneeuwklokjes, enz. Je kunt in de linkerkolom verder sorteren naar periode van bloei, kleur, hoogte, enz. Weet je al wat je wilt bestellen? Gebruik dan de intelligente zoekbalk bovenaan op deze website en typ de naam of zoekwoord in. Je vindt dan het snelst de bollen van jouw keuze en we stellen ook meteen een paar alternatieven voor.

Naam
Van hoog naar laag sorteren

15 per pagina

Artikelen 46 tot 60 van 103 in totaal

Pagina:
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6