Details
Frieslanders groeien uit tot vroege aardappelen die vrij goed resistent zijn tegen zo ongeveer alle gebruikelijke aardappelziektes. Frieslanders ontwikkelen zich erg snel, waardoor dit ras al vroeg een hoge opbrengst geeft. Frieslanders kunnen op alle gronden geteeld worden, maar komt het beste tot zijn recht op matige tot zware kleigrond. De beste pootafstand is:
Bij het oogsten voorzichtig zijn met rooibeschadiging. Hier is de Frieslander gevoelig voor. Zorgvuldig rooien is vereist. Beperk valhoogtes.
Raseigenschappen:
Rijptijd Vroeg
Oogsttijd Juni / Juli
Knolvorm Lang ovaal
Vleeskleur Lichtgeel
Schilkleur Geel
Pootgoedmaat 28/35 + 35/55
Aantal knollen per kg ca. 30 tot 35 knollen (bij maat 28/35)
Aantal m2 per kg ca. 10 m2
Kookkwaliteit Vastkokend, maar kruimig op je bord. Geschikt voor salades, stamppot, koken, bakken en frituren.
Resistenties:
Phytophtora resistentie- loof Matig resistent
Phytophtora resistentie- knol Goed resistent, mits vroeg geoogst
Schurft resistentie Goed resistent
Extra informatie
Biologisch/biodynamisch | Biologisch |
---|---|
Inhoud verpakking (kg) | 1 |
Pootaardappelen Rijptijd | Vroeg |
Pootaardappelen Kooktype | Bloemig, Vrij vastkokend |
Gebruk | Friet, Consumptie/Tafel |
SCHRIJF JOUW EIGEN BEOORDELING
Schrijf uw eigen beoordeling
Beschrijving
Details
Frieslanders groeien uit tot vroege aardappelen die vrij goed resistent zijn tegen zo ongeveer alle gebruikelijke aardappelziektes. Frieslanders ontwikkelen zich erg snel, waardoor dit ras al vroeg een hoge opbrengst geeft. Frieslanders kunnen op alle gronden geteeld worden, maar komt het beste tot zijn recht op matige tot zware kleigrond. De beste pootafstand is:
Bij het oogsten voorzichtig zijn met rooibeschadiging. Hier is de Frieslander gevoelig voor. Zorgvuldig rooien is vereist. Beperk valhoogtes.
Raseigenschappen:
Rijptijd Vroeg
Oogsttijd Juni / Juli
Knolvorm Lang ovaal
Vleeskleur Lichtgeel
Schilkleur Geel
Pootgoedmaat 28/35 + 35/55
Aantal knollen per kg ca. 30 tot 35 knollen (bij maat 28/35)
Aantal m2 per kg ca. 10 m2
Kookkwaliteit Vastkokend, maar kruimig op je bord. Geschikt voor salades, stamppot, koken, bakken en frituren.
Resistenties:
Phytophtora resistentie- loof Matig resistent
Phytophtora resistentie- knol Goed resistent, mits vroeg geoogst
Schurft resistentie Goed resistent
Extra informatie
Extra informatie
Biologisch/biodynamisch | Biologisch |
---|---|
Inhoud verpakking (kg) | 1 |
Pootaardappelen Rijptijd | Vroeg |
Pootaardappelen Kooktype | Bloemig, Vrij vastkokend |
Gebruk | Friet, Consumptie/Tafel |