Stengelsla/Bindsla/Aspergesla - Celtuce - BIO

Stengelsla/Bindsla/Aspergesla - Celtuce - BIO

Schrijf een beoordeling over dit product

€ 3,20
Incl. BTW

Beschikbaarheid: In voorraad

Artikelnummer: Z0933

Stengelsla/Bindsla/Aspergesla - Celtuce - BIO


Romeinse sla met zeer smalle bladeren, die geen krop vormen. Het is de centrale stengel, die groot, mals en vlezig is, die wordt gebruikt wanneer het zaad is uitgekomen (maar vóór de bloei). Bereid als asperges na het schillen.

shop

Details

Stengelsla/Bindsla/Aspergesla - Celtuce - BIO

Romeinse sla met zeer smalle bladeren, die geen krop vormen. Het is de centrale stengel, die groot, mals en vlezig is, die wordt gebruikt wanneer het zaad is uitgekomen (maar vóór de bloei). Bereid als asperges na het schillen.

Zaaien vanaf februari-maart onder glas en vanaf de laatste vorst tot juni in de vollegrond.

Zaaien in een kwekerij of rechtstreeks op het veld. Voor het zaaien in een kwekerij, uitplanten op een afstand van 30 cm, na ongeveer 4 weken, wanneer de planten een paar bladeren hebben (4-5). Voor het zaaien op het veld, uitdunnen tot 10 cm en vervolgens tot 30 cm.

Sla heeft goed zonlicht nodig, goed samengestelde mest, verse grond of regelmatige bewatering bij droogte.

Zaai van februari tot juni om de 3 weken, zodat u het grootste deel van het seizoen sla kunt oogsten.

Onderhoud en ziekte

Houd de grond vochtig (door te mulchen) en door regelmatig water te geven bij droogte.

Oogsten

Romeinse sla kan 8 tot 10 weken na het zaaien, wanneer de krop goed gevormd is, worden geoogst door de wortel gelijk met de grond af te snijden.

Het kan enkele dagen in de koelkast bewaard worden.


Extra informatie

Eén-, twee- of meerjarig éénjarig
Biologisch/biodynamisch Biologisch
Zaadhuis Semaille
Inhoud zakje (gram) 0,5
Inhoud zakje (aantal zaden) 500

SCHRIJF JOUW EIGEN BEOORDELING

Schrijf uw eigen beoordeling

U plaatst een beoordeling over: Stengelsla/Bindsla/Aspergesla - Celtuce - BIO

Beschrijving

Details

Stengelsla/Bindsla/Aspergesla - Celtuce - BIO

Romeinse sla met zeer smalle bladeren, die geen krop vormen. Het is de centrale stengel, die groot, mals en vlezig is, die wordt gebruikt wanneer het zaad is uitgekomen (maar vóór de bloei). Bereid als asperges na het schillen.

Zaaien vanaf februari-maart onder glas en vanaf de laatste vorst tot juni in de vollegrond.

Zaaien in een kwekerij of rechtstreeks op het veld. Voor het zaaien in een kwekerij, uitplanten op een afstand van 30 cm, na ongeveer 4 weken, wanneer de planten een paar bladeren hebben (4-5). Voor het zaaien op het veld, uitdunnen tot 10 cm en vervolgens tot 30 cm.

Sla heeft goed zonlicht nodig, goed samengestelde mest, verse grond of regelmatige bewatering bij droogte.

Zaai van februari tot juni om de 3 weken, zodat u het grootste deel van het seizoen sla kunt oogsten.

Onderhoud en ziekte

Houd de grond vochtig (door te mulchen) en door regelmatig water te geven bij droogte.

Oogsten

Romeinse sla kan 8 tot 10 weken na het zaaien, wanneer de krop goed gevormd is, worden geoogst door de wortel gelijk met de grond af te snijden.

Het kan enkele dagen in de koelkast bewaard worden.


Extra informatie

Extra informatie

Eén-, twee- of meerjarig éénjarig
Biologisch/biodynamisch Biologisch
Zaadhuis Semaille
Inhoud zakje (gram) 0,5
Inhoud zakje (aantal zaden) 500

Beoordelen

SCHRIJF JOUW EIGEN BEOORDELING

Schrijf uw eigen beoordeling

U plaatst een beoordeling over: Stengelsla/Bindsla/Aspergesla - Celtuce - BIO