Details
Boekweit is geen graansoort, maar een peulvrucht en verwant aan zuring en rabarber. Boekweit is bijzonder rijk aan rutine. Rutine is een van de flavonoïden met een sterke antioxiderende werking. Net als antibiotica kunnen flavonoïden de activiteit van bacteriën remmen en zelfs virussen bestrijden. Rutine versterkt en stabiliseert de bloedvaten, bevordert de doorbloeding en beschermt tegen verstopping van de bloedvaten.
Boekweit is gluten-en lectinevrij. Lectines zijn eiwitten die het bloed verdikken en daardoor de aderen kunnen verstoppen. De meeste graansoorten die we kennen bevatten lectines.
Boekweit levert een aanzienlijke hoeveelheid vitamines uit het B-complex, met name vitamine B2, B3 en B6, evenals vitamine E. Tot de mineralen en sporenelementen behoren calcium, kalium, magnesium, fosfor en ijzer.
Boekweit is een hoogwaardige eiwitbron, omdat het acht essentiële aminozuren bevat, waaronder lysine. Lysine stimuleert de botgroei en de celdeling en maakt u daardoor sterk, uithoudingsvermogen en prestatiegericht. Het verfraait de huid, het haar en de nagels en is betrokken bij de collageenvorming.
Het hoge gehalte aan lecithine heeft een regulerende werking op het cholesterolgehalte. Lecithine is bovendien een belangrijke voedingsstof voor de levercellen en de hersenen, waardoor het enerzijds de ontgifting van het lichaam ondersteunt en anderzijds onze mentale vermogens verhoogt en een preventieve werking kan hebben bij depressies en angststoornissen.
Kieming in het kiemglas
Na 6-8 uur weken zijn de boekweitkiemen na 2-3 dagen klaar om geoogst te worden. Omdat boekweit gemakkelijk slijm kan vormen, raden we aan om de zaden, vooral na het weken, grondig af te spoelen.
Extra informatie
Eén-, twee- of meerjarig | éénjarig |
---|---|
Biologisch/biodynamisch | Biologisch |
SCHRIJF JOUW EIGEN BEOORDELING
Schrijf uw eigen beoordeling
Beschrijving
Details
Boekweit is geen graansoort, maar een peulvrucht en verwant aan zuring en rabarber. Boekweit is bijzonder rijk aan rutine. Rutine is een van de flavonoïden met een sterke antioxiderende werking. Net als antibiotica kunnen flavonoïden de activiteit van bacteriën remmen en zelfs virussen bestrijden. Rutine versterkt en stabiliseert de bloedvaten, bevordert de doorbloeding en beschermt tegen verstopping van de bloedvaten.
Boekweit is gluten-en lectinevrij. Lectines zijn eiwitten die het bloed verdikken en daardoor de aderen kunnen verstoppen. De meeste graansoorten die we kennen bevatten lectines.
Boekweit levert een aanzienlijke hoeveelheid vitamines uit het B-complex, met name vitamine B2, B3 en B6, evenals vitamine E. Tot de mineralen en sporenelementen behoren calcium, kalium, magnesium, fosfor en ijzer.
Boekweit is een hoogwaardige eiwitbron, omdat het acht essentiële aminozuren bevat, waaronder lysine. Lysine stimuleert de botgroei en de celdeling en maakt u daardoor sterk, uithoudingsvermogen en prestatiegericht. Het verfraait de huid, het haar en de nagels en is betrokken bij de collageenvorming.
Het hoge gehalte aan lecithine heeft een regulerende werking op het cholesterolgehalte. Lecithine is bovendien een belangrijke voedingsstof voor de levercellen en de hersenen, waardoor het enerzijds de ontgifting van het lichaam ondersteunt en anderzijds onze mentale vermogens verhoogt en een preventieve werking kan hebben bij depressies en angststoornissen.
Kieming in het kiemglas
Na 6-8 uur weken zijn de boekweitkiemen na 2-3 dagen klaar om geoogst te worden. Omdat boekweit gemakkelijk slijm kan vormen, raden we aan om de zaden, vooral na het weken, grondig af te spoelen.
Extra informatie
Extra informatie
Eén-, twee- of meerjarig | éénjarig |
---|---|
Biologisch/biodynamisch | Biologisch |