Kiemglas 750 ml met houder - Eschenfelder

Kiemglas 750 ml met houder - Eschenfelder

Schrijf een beoordeling over dit product

€ 20,95
Incl. BTW

Beschikbaarheid: In voorraad

Artikelnummer: ESC002

Kiemglas 750 ml met houder - Eschenfelder


Deze set bestaat uit 1 kiemglas 750 ml met fijnmazige zeef en schroefring van roestvrij staal en een houder van roestvrij staal.


Met dit kiemglas kunt u het hele jaar door elke dag verse kiemen oogsten. De combinatie van glas en fijnmazige zeef, die voor de nodige luchtcirculatie zorgt, garandeert een moeiteloze en hygiënisch kiemteelt zonder aarde. De zaden worden in de kiempot geweekt, gespoeld en opgekweekt tot ze geoogst worden. Het kiemglas is geschikt voor het kweken van verse kiemen van granen, peulvruchten, radijs, luzerne, zonnebloempitten en nog veel meer.


LET OP:


Let op: Niet geschikt voor slijmvormende zaden (bijv. tuinkers, rucola, mosterd, lijnzaad), die een "slapende bodem" nodig hebben. Onze kiemzeef (ESC001) is hiervoor geschikt.

shop

Details

Kiemglas 750 ml met houder - Eschenfelder

Deze set bestaat uit 1 kiemglas 750 ml met fijnmazige zeef en schroefring van roestvrij staal en een houder van roestvrij staal.

Met dit kiemglas kunt u het hele jaar door elke dag verse kiemen oogsten. De combinatie van glas en fijnmazige zeef, die voor de nodige luchtcirculatie zorgt, garandeert een moeiteloze en hygiënisch kiemteelt zonder aarde. De zaden worden in de kiempot geweekt, gespoeld en opgekweekt tot ze geoogst worden. Het kiemglas is geschikt voor het kweken van verse kiemen van granen, peulvruchten, radijs, luzerne, zonnebloempitten en nog veel meer.

LET OP:

Let op: Niet geschikt voor slijmvormende zaden (bijv. tuinkers, rucola, mosterd, lijnzaad), die een "slapende bodem" nodig hebben. Onze kiemzeef (ESC001) is hiervoor geschikt.

GEBRUIKSAANWIJZING

1. Week gekiemde zaden ongeveer 8 uur in water, peulvruchten 12 uur.

- 1 eetlepel voor kleine zaden zoals alfalfa, radijs

- 2 eetlepels voor grote zaden zoals mungbonen, kikkererwten, linzen.

Giet het water uit en zet de pot schuin neer.


2. Spoel de kiemen twee keer per dag (ochtend en avond) met vers water onder de kraan. 


3. Giet het water na het spoelen uit.


4. Laat de kiempot schuin staan zodat het overtollige water kan afdruipen en de lucht kan circuleren.

5. Oogst na 5-8 dagen afhankelijk van het zaad, zonnebloem-, kikkererwten- en linzenscheuten na 2-3 dagen!

De afgewerkte kiemen blijven 4-5 dagen vers in een bakje in de koelkast en hoeven niet te worden gespoeld. Nu kun je nieuwe zaden in je kiempotjes beginnen en heb je een complete voorraad!

Tip: Veranderingen in de kleur van de roestvrijstalen zeef zijn geen roest (!), maar worden veroorzaakt door de essentiële oliën in de kiemen. Vooral bij fenegriek kunnen sterk gelige verkleuringen optreden. Wash soda (verkrijgbaar in drogisterijen) kan deze resten gemakkelijk verwijderen.

SCHRIJF JOUW EIGEN BEOORDELING

Schrijf uw eigen beoordeling

U plaatst een beoordeling over: Kiemglas 750 ml met houder - Eschenfelder

Beschrijving

Details

Kiemglas 750 ml met houder - Eschenfelder

Deze set bestaat uit 1 kiemglas 750 ml met fijnmazige zeef en schroefring van roestvrij staal en een houder van roestvrij staal.

Met dit kiemglas kunt u het hele jaar door elke dag verse kiemen oogsten. De combinatie van glas en fijnmazige zeef, die voor de nodige luchtcirculatie zorgt, garandeert een moeiteloze en hygiënisch kiemteelt zonder aarde. De zaden worden in de kiempot geweekt, gespoeld en opgekweekt tot ze geoogst worden. Het kiemglas is geschikt voor het kweken van verse kiemen van granen, peulvruchten, radijs, luzerne, zonnebloempitten en nog veel meer.

LET OP:

Let op: Niet geschikt voor slijmvormende zaden (bijv. tuinkers, rucola, mosterd, lijnzaad), die een "slapende bodem" nodig hebben. Onze kiemzeef (ESC001) is hiervoor geschikt.

GEBRUIKSAANWIJZING

1. Week gekiemde zaden ongeveer 8 uur in water, peulvruchten 12 uur.

- 1 eetlepel voor kleine zaden zoals alfalfa, radijs

- 2 eetlepels voor grote zaden zoals mungbonen, kikkererwten, linzen.

Giet het water uit en zet de pot schuin neer.


2. Spoel de kiemen twee keer per dag (ochtend en avond) met vers water onder de kraan. 


3. Giet het water na het spoelen uit.


4. Laat de kiempot schuin staan zodat het overtollige water kan afdruipen en de lucht kan circuleren.

5. Oogst na 5-8 dagen afhankelijk van het zaad, zonnebloem-, kikkererwten- en linzenscheuten na 2-3 dagen!

De afgewerkte kiemen blijven 4-5 dagen vers in een bakje in de koelkast en hoeven niet te worden gespoeld. Nu kun je nieuwe zaden in je kiempotjes beginnen en heb je een complete voorraad!

Tip: Veranderingen in de kleur van de roestvrijstalen zeef zijn geen roest (!), maar worden veroorzaakt door de essentiële oliën in de kiemen. Vooral bij fenegriek kunnen sterk gelige verkleuringen optreden. Wash soda (verkrijgbaar in drogisterijen) kan deze resten gemakkelijk verwijderen.

Beoordelen

SCHRIJF JOUW EIGEN BEOORDELING

Schrijf uw eigen beoordeling

U plaatst een beoordeling over: Kiemglas 750 ml met houder - Eschenfelder