Details
Russische dragon - Artemisia dracunculus - BIODYNAMISCH
Russische dragon is een overblijvend kruid, tot 1,50 m hoog, ook geschikt om te drogen. Lichtkiemer! De scheutpunten worden gebruikt. Fijn anijsaroma.
Volgens de huidige botanische classificatie wordt Artemisia dracunculus niet onderverdeeld in ondersoorten. Meestal worden er twee cultivars deze soort beschreven: Franse dragon (soms Duitse dragon genoemd) en Russische (of wilde) dragon. Beide verschillen duidelijk qua samenstelling, smaak en toepassing. Franse dragon is zoet en aromatisch en heeft een peperachtige anijsachtige smaak, terwijl de Russische dragon een bittere, minder uitgesproken smaak heeft. Franse dragon is waarschijnlijk via veredeling uit Russische dragon ontstaan. Het is een steriele tetraploïde die waarschijnlijk alleen via klonen vermeerderd kan worden.(bron: Wikipedia)
Zaaidiepte (cm): oppervlakkig
Zaaidatum: voorteelt vanaf maart; planten vanaf half april tot eind mei.
Oogst: augustus - oktober
Rij- en plantafstand (cm): 40 x 30 cm
Inhoud zakje: 0,15g - voor 10m²
Certificatie: biologisch-biodynamisch DEMETER
Zaadhuis: Bingenheimer Saatgut
Extra informatie
Eén-, twee- of meerjarig | meerjarig |
---|---|
Biologisch/biodynamisch | Biologisch-biodynamisch DEMETER |
Zaaien onder glas | Maart |
Afstand tussen de rijen | 40 cm |
Plantafstand in de rij | 30 cm |
Zaaidiepte | oppervlakkig |
Zaadhuis | Bingenheimer Saatgut |
Vermeerderaar | Azienda agricola "Sol Ribaldo" / Elia Betrame |
Inhoud zakje (gram) | 0,15 g - voor 15m² |
Lichtkiemer | Ja |
Verwilderend | Niet bekend |
SCHRIJF JOUW EIGEN BEOORDELING
Schrijf uw eigen beoordeling
Beschrijving
Details
Russische dragon - Artemisia dracunculus - BIODYNAMISCH
Russische dragon is een overblijvend kruid, tot 1,50 m hoog, ook geschikt om te drogen. Lichtkiemer! De scheutpunten worden gebruikt. Fijn anijsaroma.
Volgens de huidige botanische classificatie wordt Artemisia dracunculus niet onderverdeeld in ondersoorten. Meestal worden er twee cultivars deze soort beschreven: Franse dragon (soms Duitse dragon genoemd) en Russische (of wilde) dragon. Beide verschillen duidelijk qua samenstelling, smaak en toepassing. Franse dragon is zoet en aromatisch en heeft een peperachtige anijsachtige smaak, terwijl de Russische dragon een bittere, minder uitgesproken smaak heeft. Franse dragon is waarschijnlijk via veredeling uit Russische dragon ontstaan. Het is een steriele tetraploïde die waarschijnlijk alleen via klonen vermeerderd kan worden.(bron: Wikipedia)
Zaaidiepte (cm): oppervlakkig
Zaaidatum: voorteelt vanaf maart; planten vanaf half april tot eind mei.
Oogst: augustus - oktober
Rij- en plantafstand (cm): 40 x 30 cm
Inhoud zakje: 0,15g - voor 10m²
Certificatie: biologisch-biodynamisch DEMETER
Zaadhuis: Bingenheimer Saatgut
Extra informatie
Extra informatie
Eén-, twee- of meerjarig | meerjarig |
---|---|
Biologisch/biodynamisch | Biologisch-biodynamisch DEMETER |
Zaaien onder glas | Maart |
Afstand tussen de rijen | 40 cm |
Plantafstand in de rij | 30 cm |
Zaaidiepte | oppervlakkig |
Zaadhuis | Bingenheimer Saatgut |
Vermeerderaar | Azienda agricola "Sol Ribaldo" / Elia Betrame |
Inhoud zakje (gram) | 0,15 g - voor 15m² |
Lichtkiemer | Ja |
Verwilderend | Niet bekend |